چند اشتباه رایج در درست کردن قهوه باکیفیت

1

قهوه و چای به عنوان دو نوشیدنی محبوب در بین تمام افراد دنیا محسوب می شوند. در این بین، قهوه توانسته است بیشتر مورد استقبال واقع شود که مهم ترین دلیل آن کافئین موجود در قهوه است. بررسی نتایج تحقیق های مختلف نشان می دهد که مصرف قهوه به طور متوسط، سالانه ۱۰ درصد افزایش می یابد که این درصد افزایش از محبوبیت بالای این نوشیدنی حاکی است.

برای آن که بتوانید لذت نوشیدن یک کافی لذیذ با طعم واقعی را از دست ندهید، می بایست با نکات کلیدی و اشتباهاتی که ممکن است در هنگام درست کردن قهوه مرتکب شوید، آشنا شوید. واقعیت آن است که بسیاری از افراد در هنگام تهیه قهوه، مرتکب اشتباهاتی می شوند که ممکن است خودشان از آن آگاهی نداشته باشند. هرگونه اشتباه در تهیه قهوه، می تواند بر طعم قهوه تأثیرگذار بوده و رایحه و طعم واقعی قهوه را از بین ببرد. در ادامه قصد داریم مهم ترین اشتباهاتی را که ممکن است در هنگام تهیه و دم کردن قهوه و استفاده از قهوه ساز مرتکب شوید، بیان کنیم.

استفاده از قهوه بی کیفیت

بر اساس ضرب المثل “هر چقدر پول بدی، همون قدر آش میخوری”، قیمت نوشیدنی قهوه، با کیفیت قهوه به طور مستقیم در ارتباط است. بسیاری از قهوه های ارزانی که در بازار وجود دارند، از کیفیت مناسب برخوردار نیستند. پیشنهاد می کنیم که همیشه قهوه خود را از فروشگاه های معتبر و همچنین برندهایی که از کیفیت بسیار خوبی برخوردار هستند، خرید کنید. مطمئن باشید که از هزینه برای خرید قهوه باکیفیت، پشیمان نخواهید شد.

استفاده از پودر قهوه

خرید پودر قهوه به دو دلیل توصیه نمی شود: اول آن که در زمان پودر شدن، قهوه شروع به آزادسازی گازهای خود می کند که این موضوع باعث می شود مقادیری از رایحه و کیفیت قهوه را از دست بدهید. دلیل دوم این است که اگر فروشگاه قهوه کهنه یا بد داشته باشد، به راحتی می تواند آن ها آسیاب کرده و بدون آن که شما متوجه کیفیت خوب یا بد قهوه شوید، آن را در سبد خرید شما قرار دهد! خرید دانه و سابیدن آن با قهوه ساب، ممکن است قدری از وقت شما را در خانه بگیرد، ولی رایحه دانشینی برایتان به ارمغان خواهد آورد. همچنین با توجه به نوع کافی که می خواهید درست کنید، می بایست دانه های قهوه را آسیاب کنید. به طور کلی، ۵ درجه آسیاب قهوه وجود دارد: ریز، متوسط، درشت، اسپرسو و پودر قهوه ترک. پس با توجه به نوع قهوه جوش، دانه های قهوه را خرد کنید و قهوه باکیفیت خود را تهیه کنید.

2

نگهداری اشتباه دانه های قهوه

عده ای بر این باور هستند که قرار دادن دانه قهوه و یا پودر آن در داخل یخچال یا فریزر، باعث حفظ تازگی، طعم و عطر آن می شود. در کمال تأسف باید بگوییم که فریز کردن ممکن است بهترین راه برای نگهداری غذا باشد، ولی برای نگهداری تمام دانه های قهوه مناسب نیست. هر بار که شما قهوه را درون فریزر می گذارید و یا از آن خارج می کنید، رطوبت تقطیر می شود و قهوه شما را مرطوب و خیس می کند. از سویی، یخ زدن قهوه باعث می شود که مقادیری از گازهای آن خارج شده و در طعم و رایحه آن بسیار تأثیرگذار باشند. همچنین بسته بندی قهوه باید به گونه ای باشدکه اجازه ورود هوا به داخل را ندهد. دانه های قهوه را می توانید در ظروف فلزی و یا شیشه ای دربسته نگهداری کنید. همچنین اگر از ظروف استیل استفاده می کنید، دقت کنید که زنگ زده نبوده و استیل خالص باشد. بهترین شرایط نگهداری قهوه، قرار دادن آن به دور از رطوبت، در ظرفی عاری از هوا و در دمای اتاق است.

آب جوش قهوه

دمای جوش مناسب مورد نیاز برای آب، ازجمله استانداردهای خاصی است که برای تهیه یک فنجان قهوه طلایی معرفی شده است. ازنظر اتحادیه قهوه اروپا، بهترین دما برای آب جوش قهوه، بین ۹۲ تا ۹۶ درجه سانتی گراد است. البته نگران نباشید؛ برای دستیابی به این دمای ایده آل، نیازی به دماسنج ندارید. حدود یک دقیقه بعد از جوشیدن کتری، آب به این دما می رسد.

آب بیش از اندازه

در هنگام درست کردن قهوه، خسیس بازی را کنار بگذارید. قهوه ای که حاصل خسیس بازی باشد، تلخ و آبکی از آب در می آید. مقدار آب در تهیه قهوه، نسبت دم نامیده می شود. براساس استاندارد اتحادیه قهوه اروپا، برای هر لیتر آب، به ۵۰ تا ۶۵ گرم پودر قهوه نیاز دارید.

3

استفاده از آب نامرغوب

آزمایش های انجام گرفته بر روی انواع آب نشان می دهد که کیفیت آب در تغییر طعم قهوه بسیار تأثیرگذار است. عده ای بر این باور هستند که آب لوله کشی، بهترین گزینه برای تهیه قهوه است. این درحالی است که درون آب شیر لوله کشی، مواد معدنی ای وجود دارد که باعث تغییر طعم قهوه می شود. برای بدست آوردن نتیجه بهتر، می توانید از آب تصفیه شده از دستگاه تصفیه خانگی و یا آب معدنی استفاده کنید.

عدم نظافت کامل لوازم تهیه قهوه

دستگاه قهوه ساز مانند سایر لوازم خانگی، نیاز به مراقبت و تمیز کردن دارد. کسی حاضر نیست در لیوانی کثیف، حتی آب بنوشد. لوازم تهیه قهوه ازجمله قهوه جوش و آسیاب نیز از این قاعده مستثنی نیستند. سعی کنید همیشه بعد از هر بار استفاده از دستگاه قهوه ساز ازجمله قهوه ساز مولینکس و یا قهوه ساز دلونگی ، آن را تمیز کنید تا باکتری های موجود در دستگاه باعث بی کیفیت شدن قهوه شما نشوند.

فروشگاه اینترنتی زنبیل را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید.

با عضویت در اینستاگرام زنبیل اولین فردی باشید که از جدیدترین اخبار و رویدادهای این فروشگاه مطلع شده و ازتخفیفات و جشنواره های آن بهره مند می گردد.

برچسب ها :
مطلب قبلی:
مطلب بعدی:

ارسال پاسخ

ایمیل شما منتشر نمی شود. فیلد های الزامی با (*) علامت گذاری شده اند.

*


5 + = 12

شما می‌توانید از این دستورات HTML استفاده کنید: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Scroll To Top